Relatietherapie weekend of 24 uur in gesprek

Wat ook kan…een 24 uurs gesprek.

Relatietherapie weekend en soms zelfs een hele week om samen gesprekken te voeren, vaak aangeboden door commerciële bedrijven, zijn echt niet nodig. Je wordt in zon relatietherapie weekend in een omgeving en sfeer gebracht waarbij verwarring kan ontstaan als je later weer thuiskomt in de realiteit. Kans op een teleurstelling (veel geld weg ook) is dan groot. Je kunt dan het geld beter op een later moment besteden aan een echt uitje waar je van geniet.

Intensief en effectief aan de slag in een andere omgeving

Wil je toch heel intensief alleen of samen aan de slag, dan is een 24 uurs gesprek een hele goede mogelijkheid en zeker voldoende. Dit is mijn eigen variant op het relatietherapie weekend: beperkte kosten, alles kan bespreekbaar worden gemaakt, maar wel een prachtig begin om even stil te staan bij de situatie en te werken aan verandering of bewustwording.

Het is in gesprek gaan en even een andere omgeving. Ik ben als relatietherapeut/coach 24 uur in je buurt en er alleen voor jou/jullie. Dus alleen (niet zoals andere aanbieders met meerdere mensen/stellen tegelijk) en geen groepsgesprekken! We spreken tijdens dit relatietherapie 24 uurs gesprek dan wel minimaal 10 uur met elkaar en zo nodig meer!

Gewoon intensief met elkaar in gesprek van 12.00 uur in de middag, een overnachting en tot einde van de volgende ochtend. Mijn 24 uurs gesprek geeft je de kans alles eens bespreekbaar te maken, emoties te laten zien en de hoop het nu anders te ervaren door stappen te zetten. Voor veel mensen soms moeilijk, soms een opluchting en vooral een goede manier om inzicht te krijgen (bewustwording). Ook als je alleen het gesprek ingaat kun je voor jezelf verder komen, zelfs als je een relatie hebt. Probeer het en ervaar je eigen openheid en de wil om verder te komen.

Programma van het 24 uurs gesprek:

We spreken af bij een B&B (Bed & Breakfast) om 12.00 uur. Even een andere omgeving.

 • We maken een afspraak waarover we spreken in de komende 24 uur. Je weet dan wat je kunt verwachten tijdens het 24 uurs gesprek.
 • We eten, drinken, wandelen etc. en blijven in gesprek. Het kan over jezelf gaan of over elkaar. De onderwerpen komen ter tafel en we bespreken het aan de hand van de behoefte.
 • We eten aan het einde van de middag. Na het eten kun je de avond in alle rust verder voorbereiden.
 • In de loop van de avond pakken we het gesprek weer op onder het genot van koffie, een borrel/fris en nemen ruim de tijd om de eerder besproken acties uit te werken. We gaan nu wel een stapje dieper in ons gesprek.
 • De dag rustig beginnen, maar wel op tijd. Om 8.30 uur maken we tijdens het ontbijt alvast een top-3-lijstje van onderwerpen die we in het ochtendprogramma willen bespreken.
 • Bij de koffie hervatten we dan ons gesprek. Tegen het einde van het gesprek kijken we even terug, bespreken de resultaten van het 24 uurs gesprek en maken eventueel afspraken voor een vervolg.
 • Om ca. 12.00 uur zal het 24-uurs gesprek eindigen.

De praktische afspraken

 • We maken een afspraak voor een korte kennismakingsgesprek/intake in Grootegast en stellen de datum vast van het 24 uurs gesprek.
 • In overleg bespreken we bij welke B&B (buiten de regio Groningen, Drenthe en Friesland een kleine vergoeding voor extra reiskosten) we de appartementen gaan reserveren. Voor 2 appartementen met ontbijt moet je rekenen op ongeveer € 95,- tot € 155,- voor de overnachting. Jij betaalt de kosten voor de appartementen. Ik zal hiervoor een voorstel doen.
 • De kosten voor het diner, op eigen gelegenheid of samen eten, kun je zelf bepalen. Vaak is er ook een kookgelegenheid aanwezig.
 • De kosten van mijn 24 uurs aanwezigheid (ik blijf dus ook overnachten) is € 500,- voor een gesprek met 2 personen en € 450,- voor een gesprek met 1 persoon. Dit is inclusief het intakegesprek. Na ontvangst van dit bedrag is de reservering voor het 24 uurs gesprek definitief (minimaal 50% vooruitbetaling).

Prijsindicatie 24 uurs gesprek all-in:

2 personen: ca. € 595,-
1 persoon : ca. € 545,-

Ook in het weekend mogelijk zonder extra kosten!!!

Vragen of graag reserveren? Mail of bel me gerust even.

Lees verder…Hans Mensink HBO relatietherapeut